Quooker, den energisnålaste kokande vattenkranen!

Alltid kokande vatten till hands – det låter som rena lyxen, men det är också en mycket energieffektiv idé. Quooker-varmvattenberedare är en mycket hållbar investering för köket som nu har tilldelats energiklass A!

Energimärkning av varmvattenberedare i kök

Från och med september 2015 finns det en EU-förordning som gäller varmvattenberedare i kök.

I kategorin för mindre elektroniska vattenvärmare med en lagringsbehållare för kök är Quooker COMBI och Quooker COMBI+ de mest effektiva köksvarmvattenberedarna med en funktion för kokande vatten och har tilldelats energiklass A.

Energiklass A för Quooker-varmvattenberedare

Quooker COMBI-behållarna placeras i köksskåpet och tillhandahåller kokande vatten med en temperatur på 100 °C samt varmvatten med en temperatur på 50–60 °C. Det här är de första varmvattenberedarna i världen med högvakuumisolering och de gör att kökets varmvattentillförsel blir mycket energieffektiv! 

COMBI ska endast anslutas till kallvattenledningen. Genom att det kalla vattnet blandas med kokande vatten får du omedelbart tillgång till 15 liter varmvatten som har en temperatur på 60 °C. 

COMBI+ ska anslutas till både kall- och varmvattenledningen. Precis som med den vanliga COMBI-varmvattenberedaren betyder det att du inte längre behöver vänta på att få varmt vatten och slipper slösa på dricksvatten. Så snart som det börjar komma varmvatten ur varmvattenledningen avstannar flödet av kokande vatten och den vanliga varmvattenledningen tar över varmvattensflödet igen. På det här sättet ger COMBI+ inte bara kokande vatten, utan även obegränsat med varmvatten.

PRO-VAQ-behållarna ger enbart kokande vatten. EU har ännu inte utarbetat något direktiv för energimärkning av behållare för kokande vatten. Behållarna är dock lika energieffektiva.

MEST STäLLDA FRåGOR

Kan vi hjälpa till?

SKICKA OSS ETT E-POSTMEDDELANDE
Kontaktformulär för service
RING OSS På
+45 70252040